page_banner

Вести

 • Зошто Taizhou Rimzer суши PET смола пред да произведе преформи?

  Зошто Taizhou Rimzer суши PET смола пред да произведе преформи?

  Во процесот на производство на ПЕТ преформи, сушењето на ПЕТ суровините е суштинска врска.Во производството на ПЕТ преформи, ПЕТ суровините се загреваат и се под притисок, се екструдираат со екструдер во пластични заготовки, а потоа дополнително се обработуваат во преформи.Меѓутоа, доколку т...
  Прочитај повеќе
 • Зошто и како да се кристализира тесно грло?

  Зошто и како да се кристализира тесно грло?

  Кристализираното тесно грло најчесто се користи за топло полнење за да се спречи деформирање на шишето, додека некристализираното тесно грло најчесто за полнење со нормална температура или полнење на ниска температура.Кристалот е тесен, што му помага на тесното грло да издржи температура до 100℃.На е...
  Прочитај повеќе
 • Зошто се отстрануваат пломбите од алуминиумска фолија и како да се реши овој проблем

  Зошто се отстрануваат пломбите од алуминиумска фолија и како да се реши овој проблем

  Дихтунгот од алуминиумска фолија е генерално составен од материјали за пакување како што се алуминиумска фолија и пластика, и е еден од вообичаените материјали за пакување храна.За време на процесот на запечатување, поради ефектот на топлина, дихтунгот е подложен на аблација, главно поради следново...
  Прочитај повеќе